Tasarruflu ve doğru iklimlendirme cihazı kullanmak için ipuçları!

  • Haziran 18, 2015
  • Genel
  • Yorumlar Kapalı
Tasarruflu Klima Kullanimi

Amaca ve ihtiyaca göre bulunmakta olduğu mekanı rahatlık şartlarında tutmakta olan cihazlara “klima” denir. İklimlendirme cihazınızın yeterli konforu vermesi sizin elinizde.

İklimlendirme aygıtları, herhangi bir ortamda ihtiyacınız olan konfor koşulları oluşturmak adına belirtilen dört esas işi yerine getirmek ile mesuldurlar: Soğutma, Isıtma, Nem kontrolü ve Havanın değişimi

Dünyaca kabul görmüş çalışmalara göre, kişiler belli bir sıcaklık ve nem aralığında ve pis olmayan havalı mekanlarda rahat etmektedirler. Bu seviye “Konfor Bölgesi” olarak tanımlanmaktadır (nem yüzde altmış ila %30, ısı yirmi ila 27 0C). Isının gereğinden fazla veya düşük olması durumunda rahatsızlık verici olduğu kesindir. Nem düzeyinin düşük olmasının boğaz kuruluğu, göz yanması tarzı durumlara neden olmasının beraberinde, yüksek nem de terin vücuttan buharlaşmamasına, bunaltan bir sıcaklık hissine ve uyuma isteğine sebep olur. Günümüzde çok sayıda kişinin hayatının önemli bir süresi kapalı olan ortamlarda geçmektedir. Bu ortamlar gerek barındırdıkları insan sayısı, gerekse hacim olarak geniş boyutlara ulaşmışlardır.

Evlerde ve ufak işyerlerinde iklimlendirme cihazı kullanımının yararları tartışılamaz. Klima cihazı kullanılan ortamlar, verimlilikte çoğalma ve sağlıksız olmayan bir hayat sağlar. Bu bilgilerin ışığında klima cihazı bir ihtiyaçtır, insanca yaşam için bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Bir iklimlendirme cihazı yaz mevsiminde mekandaki fazla sıcaklığı dışarıya çıkararak çiriyi serinletir. Bu klimalar da kendi içlerinde sadece soğutma yapabilen veya soğutma ve ısıtma yapabilen (heat-pump) cihazlar olarak ayrılmaktadırlar.

Kullanım ihtiyacına göre şu şekilde çeşitlendirilirler:
Duvar tipi, Yer-tavan tipi, Salon tipi, Kanal / Gizli tavan tipi, Kaset tipi

Split klimalarda bulunduğu mekanın nem alma, havayı temizleme, haftalık/günlük programlanabilme, uzaktan kumanda vb. özelliklere sahip modeller de mevcuttur.

Written by : admin